28 juni 2009

En dag i Stockholm och en till kväll på båten

Kvällen/natten blev lång men vi var ändå uppe redan vid 8-tiden. Vi började dagen med specialfrukost, very yummy. Efter det tog vi tunnelbanan in till T-Centralen o shoppade på bl.a. Drottninggatan och Biblioteksgatan, Åhléns och NK. Lunch åt vi på Fresco, ett jättefrächt ställe som jag bongade på Blondinbellas blogg. Ljuvliga sallader och sandwichar - kan varmt rekommendera! Här e man ju van vid att räkorna e minimala o frågade därför före jag beställde räksalladen om räkornas storlek. Svaret var att de självklart är handskalade så jag åt sedan en sån - helt supergod!

Rean hade börjat och det fanns -30 % -skyltar (även en del -50 % och -70 %) överallt. Hade själv lite otur med både sko- och klädstorlekar så köpte sist och slutligen inte så mycket; en tröja från Boomerang, en bikiniöverdel från Stadium, några böcker och sen hårprodukter. E ju påväg till Stockholm igen om två veckor så hittar kanske nåt mer då:)

Vädret var helt super (hörde att det hade varit lite sämre
här hemma), solsken o över 25 grader. Dagen gick helt för fort och vid fyratiden var det dags att ta oss tillbaka till båten...som vi nästan missade. Efter nattens festande och allt springande på stan var vi ju inte sådär superalerta så vi tog i misstag fel tåg; istället för att åka mot Ropsten åkte vi mot Mörby (de går från samma spår). Då vi efter några stationer stannade på "Stadion" tyckte jag ren att det lät lite obekant men först vid "Tekniska högskolan" börja vi på allvar fundera om vi kunde ha tagit fel tåg, vi hann int mera ut där utan åkte ända till "Universitetet". Klockan var då ren närmare halv fem (båten går fem) och nästa tåg tillbaka mot stan skulle ha gått först om 9 minuter, dessutom skulle vi ha hamna vänta på nästa tåg mot Ropsten + gå från Gärdet så vi skulle garanterat inte ha hunnit. Vårt ända alternativ blev att ta taxi. Vi sprang upp för rulltrapporna i våra flip-flops, vilket kanske inte var så smart. Jag snubblade på ett steg och har nu några inte-så-vackra blåmärken på benet. Värre kunde det ju ha gått så hade ändå tur i oturen. Vi bad killen i biljettkoppin att ringa en taxi och den kom som tur ganska snabbt och vi var ren 16 minuter före fem vid in-checkningen och hann galant.


Maria och jag gick sen ut på däck för att slumra till i solen, Sofia och Johanna föredrog att krypa in under täcket i hytten (vilket i och för sig inte alls lät så illa det heller). Efter några timmars slappande gjorde vi oss klara för att gå en butiksrunda före vi gick för att äta middag på Happy Lobster. Vi delade ett skaldjursfat med Maria och det var nog sååå gott:)


Efter maten gick vi tillbaka till hytten på ett glas skumppa och för att göra oss iordning för...


...nattklubben


Det blev igen en mycket sen kväll/natt eller kanske rättare sagt tidig morgon. Roligt hade vi o träffade igen en hel del mer eller mindre skumma typer, bland dem turkar (både finska och svenska), "desperados" samt två kompisar utklädda till Borat och "hans bror" (de råkade dessutom vara våra hyttgrannar).

No need to say, men har varit ganska trött idag och har just inte gjort nånting annat än slappat på balkongen. Sakke var på landet för att sätta parketten på vår nya stugas golv och kom hem först halv sex-tiden.

Tack Maria, Sofia o Johanna för en (igen) suveränt rolig kryssning !!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack själv för en fantastisk kryssning! Var också lite slut efter den och sov på söndagen till 18.30. Började laga mat åt mig halv tio på kvällen, var lite för flegmatisk före det :)
Maria

Anonym sa...

Jesh, det var jättekul! Hade redan hunnit glömma vår lilla fadäs med tunnelbanan, trots att pulsen säkert var uppe i 200 när det gällde :)

Johanna

Sofia sa...

Jepp, kul veckoslut som helhet! Och slutet gott, allting gott också med tunnelbaneäventyret!

p.s. Fresco var verkligen ett bra matställe!