23 oktober 2009

Svenska Hollywoodfruar

Tänkte ta och skriva ett litet inlägg om en serie på Sveriges TV3, som fått massor av uppmärksamhet i dom svenska medierna. Den största uppståndelsen har nu lagt sig, men knappast har vi ännu hört allt.

"Svenska Hollywoodfruar" handlar om tre svenska kvinnor som bor och lever ett lyxliv i Hollywood: Anna Anka, Maria Montazamy och Agnes-Nicole Winter:


Anna Anka:
Flyttade till USA år 1994 för att göra en karriär som modell. Sex år senare började hon jobba som PT (personlig tränare) åt Paul Anka och de gifte sig år 2008. Fru Anka "arbetar" som hemmafru, pengarna kommer...kan ni ju gissa varifrån...

Maria Montazamy:
Åkte till USA år 1987, för att hälsa på sin syster som var utbytesstuderande. Medan hon var där jobbade hon som servitris och träffade en restaurangägare, som hon sedan gifte sig med. Efter några år gjorde mannen en förmögenhet som fastighetsmäklare.


Agnes-Nicole Winter: Flyttade till USA i slutet på 80-talet för att arbeta som modell. Hon har varit gift tre gånger men är nu åtskild och arbetar(!) som producent i sitt eget produktionsbolag - ingen hemmafru där alltså.

Den intressantaste personligheten är utan vidare Anna Anka och det är också
hon som skapat de flesta rubrikerna i medierna, här är t.ex. en artikel från Aftonbladets webb-sida. Största orsaken till uppståndelsen är nog hennes uttalanden om mannens och kvinnans roller; hon håller inte tillbaka nånting utan säjer precis som hon tycker. Vissa tycker att det är vågat och beundrar henne, andra att det är dumt och kan inte tåla henne. Till vilken kategori hör du?

Ifall du blev intresserad och inte ännu har sett serien, kan du kolla in de fem avsnitten här (välj "Svenska Hollywoodfruar").

Agnes-Nicole, Anna och Maria

Inga kommentarer: