18 januari 2011

Keso vs. kesella

Nu vet jag äntligen vad det är för skillnad på de här två. Har flera gånger diskuterat ämnet med tjejkompisar och ingen har riktigt vetat vad det är frågan om...här kommer förklaringarna:

KESO =cottage cheese / grynost
Cottage cheese är en grynig färskost. Arlas varumärke för cottage cheese är KESO® och den tillverkas av svensk mjölk. Mjölken ystas med mjölksyrakultur och löpe till små runda ostkorn. För att få en krämig och smakrik ost blandas kornen med mjölk, grädde och lite salt. Den vanliga keson innehåller 4 % fett, den lätta 1,5 %

KESELLA = kvarg
KESELLA ® är Arlas varumärke för kvarg. Kvarg är en typ av färskost som ofta används i matlagning på kontinenten. Kesella är en slät färskost. Den görs av skummjölk som ystas med mjölksyrakultur och löpe till en slät ostmassa som smaksätts med grädde. Den vanliga kesellan innehåller 10 % fett, den lätta 1 %.

2 kommentarer:

jaana sa...

hei det här var bra, har ibland lagat mat eller bakverk från svensk recept och då har ibland kesella dykt upp. Har faktiskt alltid trott att det var typ gräddfil... hade ju totalt fel:-(

Patricia sa...

...var inne lite på samma linje själv och ville för engångs skull ta reda på vad det är:)