17 juli 2011

Stockholm cruise

Var (igen) på en kryssning till Stockholm nu på veckoslutet och den var som vanligt riktigt lyckad :-) Träffade The Tammiset i terminalen efter jobbet och gick ombord. Åt i Bistro Maximés första dukning; förrättsbord, lax till huvudrätt och efterrättsbord (var helt bäst!). Var sen och kollade in Mumin-discot och barnens summer center. Lite senare satt vi sen och juttade i The Tamminens hytt och var sen en sväng till discot innan vi gick sen o sova.


Efter en härlig frukost gick vi ut i den friska luften och bestämde oss för att promenera in till stan, fast det såg lite regnsjukt ut. Var på vägen in till Fältöverstens shoppingcenter och i en helt ljuvlig inredningsbutik (gör ett skilt inlägg om den). I centrum var vi bl.a. i Sture Gallerian, på Biblioteksgatan, i PK-huset (bl.a. Mathilde), NK, Gallerian och Åhléns. Var ännu rea överallt, så shoppade lite mer än senast (bl.a. en klänning och ett par shorts från Peak  Performance, en klänning från Odd Molly, en kjol från H&M, lite prylar från Ordning & Reda och Absolut Sommar Hits 2011). Åt sushi till lunch och tog ett glas på T.G.I.F.´s mysiga terass, bara älskar Stockholm!

Fältöversten
Sture Gallerian
Biblioteksgatan
Cos - H&M´s upscale bränd
(den första butiken i Norden)
Sushi på Yama Sushi i PK-huset
På T.G.I.F.´s terass

Tillbaka på båten vilade vi en stund och gick sen och äta middag till favoritrestaurangen Happy Lobster. Åt samma som nästan alltid: rökta räkor och en halv hummer. Sakke åt en meny, till vilken det hörde en helt supergod efterrätt ("Hallonöverraskning") som vi delade på :-) The Tammiset åt i buffen, så träffade dem efter maten. Gick och sitta i frontbaren och lite senare kom min vän Jude (hon som jag var och hälsa på i Göteborg) och hennes kille Markus dit (råkade vara på samma båt). Satt sen en stund med dem, kollade in nattshowen och gick sen ännu med Sakke och dansade i discot en stund.

 Den supergoda efterrätten
Snart i riktiga New York :-)

1 kommentar:

Daisy O Carl sa...

Skymningen kom I en smekning

Av kvällsbrisens skälvande hand.

Nu rodnar solen I fönstren

På Söder och Norr Mälarstrand.

Säj, hör du musiken och skratten

Från Djurgården och Gröna Lund,

En lovsång till Stockholm I natten

Från skärgårdens vikar och sund.