9 september 2009

Arbetsresa till Tallinn

Har idag varit på arbetsresa med våra Trainers Leena och Johannai Tallinn hela dagen. Det var en riktigt bra men ganska lång dag: hade väckning kvart över fem, båten for halv åtta och var hemma först åtta på kvällen.

M/S Star avgick halv åtta och resan tar två timmar så vi var framme i Tallinn ren halv tio. Från terminalen gick vi sedan de ca 500 metrarna till Tallinks nya huvudkontor (flyttade hit på våren). Huset är jättefint både utifrån och inifrån: nästan alla väggar är av glas och inredningen består främst av trä. Tallinks Training chef + Trainer tog emot oss i aulan och förde oss på en rundvandring, under vilken vi träffade lite bekanta och fick se bl.a. ledningsgruppens konferensrum. Efter det höll vi sedan ett ca två timmar långt möte om försälningens skolningar i Finland och Estland.

När vi slutade var det ren lunchtid och eftersom vi hade lite knappt om tid innan vårt nästa program, gick vi och äta till ett s.k. "soppgalleri" i Tallinks Express-hotell (ligger bredvid huvudkontoret)...minns inte exakt hurdana soppor där var men en hette "piim klimpsupp" (=nånslags mjölksoppa med degklimpar i...) och en annan hade 80% bönor i sig. Alla vi tre lite kinkiga finländare valde att äta den som lät mest "normal", ost-pureesoppa (smakade som mjölk blandat med smält ost)...inte precis nån delikatess den heller.

Vi tog sen spåran till Tallinks Sales Center, där vi (främst Johanna) berättade om Siljas hösttema "La France Fantastique" för två olika försäljningsgrupper. Var jättekiva att träffa dom estniska kollegorna, var själv senast där i januari och före det våren 2008. Därifrån (ligger en bit bort från centrum, ganska nära Stockmann) gick vi sen till Nordic Centrum nära hamnen, var vi hade en halv timme tid på oss, innan det var dags att gå tillbaka till M/S Star. Båten for halv sex, så tillbaka i Helsingfors var vi halv åtta.

M/S Star


Business Loungen på M/S Star



Tallinks huvukontor


Soppgallerian i Express Hotel

Inga kommentarer: