8 september 2009

Gourmet middag på La Coupole

OMG, vilken super god mat och vilken jättefin kväll på allt sätt! Har ätit på La Coupole ett par gånger tidigare för flera år sen, då jag varit med mamma i Paris . Båda gångerna gjorde restaurangen ett jättebra intryck.

Vi tog metron från Charles de Gaulle Etoile till Montparnasse och promenerade därifrån till restaurangen, som ligger på Boulevard de Monparnasse (vi märkte senare, att följande metrostation skulle ha varit närmare). Det var helt fullt så vi hamnade vänta lite över en halv timme på vårt bord. Sakke åt grillad tonfisk och jag åt -en av de bästa rätterna jag nånsin ätit- hummerravioli...OMG, önskade att maten aldrig skulle ha tagit slut, såååå gott var det. Till efterrätt delade vi på en choklad fondant (en likadan som vi åt med mamma då vi var där), den var också helt suverän. Tillbaka vid hotellet var vi först vid 12-tiden, ganska så trötta efter en lång men fin dag.

La Coupole - en helt suverän restaurang


Restaurangen är enorm med en kupol i taket





Hummerravioli med grönsaker


Grillad tonfisk


Världens godaste chokladfondant ;)

Priset för maten + 50cl rosévin var totalt 53,90
(Momsen på mat i Frankrike är fr.o.m. den 6.9. bara 5,5%)


2 kommentarer:

Anonym sa...

...på kvittot ser det ju nästan ut som om chokohärligheten var helt gratis?...:) Kanske ni borde ha beställt två?...

hälsar chokofantasten Cami

Patricia sa...

Ingen dålig idé ;) Sakke hade en meny med huvudrätt o efterrätt så tonfisken + chokokakan var tillsammans 21,17 €...inte alls så illa:) Hoppas annars ni hade en huippuresa! Vi måst ses nåt tag så att du kan berätta om den!