16 maj 2010

Kryssning till Stockholm

Åkte lite före klockan fyra från jobbet och mötte Sakke vid terminalen. Vi checkade in, installerade oss i hytten och gick sen upp på däck för att njuta av det härliga vädret.


Vi hade ingen bordreservering men fick bord i Bistro Maxime. Vi åt båda menyn med förrätts- efterrättsbord, hade röding som huvudrätt och Sakke  inre filé av gris.


Efter att vi ätit gick vi i butikerna och kollade på kl 21 showen i nattklubben. Gick och lägga oss ganska tidigt eftersom vi ville vara pigga och krya i Stockholm. På morgonen hann vi äta specialfrukost i lugn och ro innan det var dags att gå av båten.

Vi tog tunnelbanan in till T-Centralen och gick i bl.a. Åhléns, Gamla Stan, Gallerian, NK och på Biblioteksgatan. Gjorde en hel del fynd, bl.a. en klänning från Esprit (halva priset!), en t-shirt från Hunkydory, en tröja (som jag jättelänge velat ha) från Odd Molly, några kokböcker, lite nätta prylar till landet och ett härligt grönt té med smak av champagne (!) och jordgubbar från téshoppen i NK. Till lunch åt vi sushi (på Sushi Yama i PK-huset) och fikade gjorde vi på Åhléns takterass (TIPS! Dit lönar det sig absolut att gå ifall det är fint väder!). Tillbaka på båten var vi halv fem-tiden.

Drottningsgatan
Supergod (och hälsosam!) yogurtglass från Yogurtshoppen
i Gallerian (favorit: choklad med hallontopping, toppingen
är under glassen så syns därför inte!) - kan varmt rekommendera!
Bröllopsshoppen inne på NK, massor av prylar som gjorts
för det inkommande kungliga bröllopet
.
NK's härliga téshop, 100g té kostar 39 SEK
Nya Mercedes E Cabrio med reklam för SATC 2
Inne i min favoritbutik Mathilde i PK-huset, härifrån köpte
jag både Hunkydory T-shirten och Odd Molly tröjan

Utsikten från Åhléns takterass
Dagens shopping

Vi stannade inte länge i hytten utan tog med oss lite tidningar och gick upp på däck för att njuta av solskenet och de fina havsvyerna.
Middag åt vi på min favoritrestaurang Happy Lobster, supergod mat as always.


Innan vi drog oss tillbaka till hytten var vi och kolla på en helt fantastisk midnattshow men Jukka K som imiterade svenska och finska popstjärnor, helt klart en av de bästa båtshowerna någonsin!

Nu e vi tillbaka hemma igen, ska snart åka in till Carousel och träffa Annika på lunch. Njut av söndagen, kram!

Inga kommentarer: