9 augusti 2010

London

Tog igen Express-tåget (15 min) in till London (Paddington Station). De hade nån kampanj på gång, så grupper på två eller fler fick biljetterna till halva priset (tur/retur ca 19€ per person), mycket bra! Från Paddington tog vi tuben till Piccadilly, gick omkring ett tag och sökte upp YoSushi, där vi lunchade. Efter det promenerade vi längs Regent Street, Carnaby Street och Soho (finns oxå i London!) till Oxford Street. Gick en del i butiker (bl.a. i en magaloman Topshop på Oxford Street, var som ett varuhus!) men köpte ingenting (!)...berodde nog främst på att vi hade så stram tidtabell. Från Oxford Streets tube-station åkte vi tillbaka till Paddington och till flygfältet. Finnairs flyg lyfte nästan i tid (kändes ovant att se så mycket finnar, den enda finnarna vi såg (hörde) under hela resan var ett medelålders par i NY) och vi landade på Helsingfors-Vanda vid 23-tiden. Lite bumpig färd hade vi, särksilt ovanför Gottland var det ordentligt med turbulens + åska.

Lite lustigt att vi varit i London två gånger i år och båda gångerna bara några timmar :) Vi ska nog ta och åka dit nåt tag "ordentligt".

I Express-tåget in till London
 Piccadilly Circus
God sushi och sashimi på YoSushi
Regent Street
 Carnaby Street
Sakke i Soho
Oxford Street
Så fort de öppnade porten till flyget rusade alla finnar
till dörren, gör nån annan nationalitet så ?!?
På Helsingfors-Vanda internationella
flygfält (obs! nytt namn)

2 kommentarer:

Lotta sa...

LÅter som ni haft en underbar resa! Välkomna hem! Kanske vi hinner ses och shoppa lite ngn dag? KRAM!

Patricia sa...

Tack :) Känns nog lite vemodigt att vara hemma igen, men har som tur semester ännu den här veckan o e i Ekenäs o kopplar av. Shopping ngn dag låter bra, sätt fast lite datum via FB. Har inte så mycket de kommande veckorna, så nästan vilken kväll som helst passar :)