5 september 2010

Stockholms-kryssningen

Vi missade nästan båten på fredagen, då min kära man kom hem tjugo över fyra (!). I terminalen var vi kvart i fem så hann just och just. Vi började kvällen med lite bubbly och tapas i hytten och gick sen ner till promenaden för att kolla lite i butiker och se på underhållningen. Middag åt vi på Happy Lobster, blev ganska sent innan vi var klara så drog oss efter den tillbaka till hytten.

Scallops med saffransrisotto

Solen sken då vi vaknade, härligt! Var och äta frukost och tog sen tunnelbanan in till stan. Gick vår "vanliga runda": Åhléns, en sväng i Gamla Stan, Gallerian, NK, Mathilde (PK Huset) och Biblioteksgatan. Lunch åt vi på Yama Sushi - som vanligt:) Då vi var i Gallerian hörde vi hejaskrik och nyfikna som vi är gick vi och kollade vad som var på gång...och hann se en del av en pingismatch mellan Lena Philipsson och världsmästaren Mikael Appelgren. Lena Ph ska gifta sig, så det var hennes möhippa. Shoppade ju oxå lite, bl.a. en klänning från Odd Molly, Wolford strumpisar (de e billigare i Sverigen!), lite prydnadsgrejer hem (stora LOVE -bokstäver, en burk för kaffe fråm Bruka och en söt tvålkopp) och några dvdn.

 Bilden e lånad från Aftonbladet, hade gjömt kamerans
minneskort så Sakke var och köpte ett nytt från Claes
Olsson men hann inte tillbaka förrän...
...Lena åkte iväg i en racerbil

Tillbaka på båten var vi kvart i fem (ganska i sista stunden igen...). Läste lite tidningar (hittade 5 nummer av Sofis Mode i en kiosk! Den e en av mina favorittidningar, som man kan köpa endast tillsammans med Aftonbladet ti-to och vi e ju nästan alltid där på lördagar), gjorde oss iordning och gick igen för att kolla programmet på promenaden och sen och äta, igen till Happy Lobster. De "flygande tenorerna" är helt fantastiska, helt klart ett av de bäst programnumren jag sett på promenaden. Efter maten gick vi till förbaren på en drink, kollade in midnattsshowen i Atlantis Palace och slutade kvällen med dans i discot.
Dagens shopping
Nog är Stockhoms skärgård vacker!
 Fick rosor i hytten bröllopsdagen till ära:)
 Min härliga hummer
Sakkes tonfisk
...och vår gemensamma Tiramisu
 Snakewoman

Även om jag varit på närmare hundra Stockhomskryssnongar, tycker jag alltid att det är lika kul. Älskar både båtarna och Stockholm och har ren nu ledsamt tillbaka...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser ut att ha varit en jätte rolig resa!:) Å grattis på bröllopsdagen!

kram,
Cami

Patricia sa...

Thanx! Å riktigt skoj hade vi nog:)