14 september 2010

Världens dyraste skor

I dagens Ilta-Sanomat finns de tre dyraste skorna listade:
  1. Harry Winston pumps, 2,4 milj. €
  2. Stuart Weitzmans Rita Hayworth heels, 2,4 milj. €
  3. Stuart Weitzmans & Le Vains diamantheels, 1,6 milj. €
1. Harry Winston pumps, 2,4 milj. €
Dessa exclusiva lågklackade pumps är klädda med inte mindre än 4600 rubiner, var och en av 1,350 karat. Assessoardesignern Ronald Winston designade skorna år 1989 som en tribut till de klassiska filmernas 50-årsjubileum, för själva tillverkningen stod artisanen Javiar Barrera. Arbetet tog honom alltsomallt två månader. Nog är skorna fina alltid, men kanske inte riktigt i min smak?

2. Stuart Weitzmans Rita Hayworth heels, 2,4 milj. €
Diamanter, safirer och rubiner klär dessa, av Stuart Weizman designade högklackade Rita Hayworth pumps. Namnet kommer från att de är designade kring ett par örhängen ägda av Rita Hayworth (ägs numera av Ritas dotter Princess Yasmin Aga Khan). Oscar-nominerade Kathleen "Bird" York trippade fram i dessa på Oscar-galan 2006. Tycker inte de ser SÅ extra ut, vad tycker du?

3. Stuart Weitzmans & Le Vains diamantheels, 1,6 milj. €
Dessa diamant- (28 karat) och tanzanitprydda (185 karat) heels föddes i och med ett samarbete mellan skodesigner Stuart Weizman och smyckeshuset Le Vian. De visades första gången på Le Vians party i Las Vegas år 2008 och alla väntade på att någon stjärna skulle trippa i dem på Oscar-galan 2009. Hittade ingen information om det, så det verkar som att man väntat förgäves. Av dessa tre dyrgripar är de här mina absoluta favoriter, tror dock att det är bättre att fortsätta att drömma om ett par Loubutins istället ifall jag vill att min skodröm nånsin ska gå i uppfyllelse :)

Inga kommentarer: