5 december 2010

Lillajulsfest hela lördagen

Ingen av gissningarna angående gårdagens lillajulsprogram var rätt: vi åkte ingen annastans utan blev i Helsinfors centrum - tema: en dag i vår fina hamnstad. 

Programmet började med att vi checkade in på Hotell Glo, därefter gick vi och äta jullunch á la Chez Dominique på Klaus K, sen o kolla in lite kultur på Kiasma, efter det och discobowla till Kampen och via hotellet på middag till Olo på Kaserngatan. Därifrån gick vi till hotellet och satt en stund i loungebaren innan vi gick upp till rummen för att få en god natts sömn. Ett härligt morgonmål hörde ännu till programmet, hemma var vi lite efter 12.

Hela dagen var på allt sätt riktigt lyckad med fint program och trevligt sällskap. Med Sakke hade vi ändå några små "missöden", som vi kan skratta åt såhär i efterhand:
  1. Jag lämnade kappsäcken utanför bilen i vårt bilstall (hade tänkt att Sakke lyfter in den), med den påföljden att vi glömde den där och märkte det först då vi var i stan (åkte tillbaka och hämtade den, vilket gjorde att vi inte hann till träffen på järnvägsstationen utan fick åka direkt till Glo)
  2. Då vi var och bowlade sprack Sakkes (nya Guess-) jeans, så han måste åka hem och byta byxor (hade inte med extra par)
  3. I brådskan glömde han att han hade bowlingtossorna på fötterna och märkte det först då han var halvvägs till bussen
  4. I morse hittade han inte vår parkeringsbiljett - han hade bytt jacka då han var hemma och bytte jeans, tur så fick vi bilen ut utan den.
Hotell Glo
 Jullunch á la Chez Dominique på Klaus K
 Porträttet är "målat" med guld
 Kultur på Kiasma
 Discobowling i Kampen
 Middag på Olo

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det lät ju som en lyckad julfest, kiva med lite annorlunda. Måste nog medge att era missöden var ganska lustiga:D, nåh nu kan ni säkert redan ta det med humor fastän det inte då känns så roligt.
Ha en bra självständighetsdag i snöyran!!

Marika

Patricia sa...

Jepp, var nog riktigt kul...o våra små missöden skrattar vi ren åt :-) Hoppas ni oxå hade en fin självständighetsdag, kram och lycka till på slutrakan! Vi hörs:)