12 december 2010

Stockholms-kryssningen

Vilken jättekiva Stockholms-kryssning vi hade...faktiskt så kiva att jag redan längtar till nästa (ska på jobbresa med Silja Europa ons-to, men det är lite annorlunda).

Traditionellt började vi kryssningen med lite snacks och skumppa i hytten. Spenderade sedan en stund på promenaden innan vi gick för att äta middag till Bistro Maxime. Härligt (antipasto)förrättsbord, jättegoda huvudrätter och helt ljuvliga efterrätter.

 Efter middagen gick vi lite omkring i butikerna och slog oss efter det ner i frontbaren. Sakke "vann" spelkort från PAF, så vi satt sen en stund och spelade Svarta Maja och hade riktigt roligt. Lite för midnattsshowen började gick vi till nattklubben för att vara där i tid. Showen var helt ok. När den slutade gick vi en sväng till discot och satt sen ännu o juttade en stund på promen innan vi gick och sova.

 Pigga och krya (?) steg vi iland i Stockholm genast när båten var i hamn. Vi tog tunnelbanan till Gamla Stan och promenerade genom den in till centrum. Blir alltid lika amazed då jag är där, det är bara så stämningsfullt (särskilt såhär i juletid). Hittade dessutom en riktigt mysig liten inredningsbutik - Fiskmåsen.

Där besökte vi bl.a. Bok&Bild, Amandas, Åhléns, NK och favoritbutiken Mathilde. Lunchade gjorde vi (som nästan alltid) på Sushi Yama i PK-huset. Såg faktiskt oxå två "kändisar" som signade sina böcker - Nobellpristagaren i Litteratur:  Mario Vargas Llosa och Sveriges Idol-jurymedlem Andreas Carlsson.
Jul på NK
Biblioteksgatan i julskrud

Då vi kom tillbaka till båten vilade vi en stund och gick sen för att shoppa lite i butikerna och äta middag till Happy Lobster. Resten av kvällen spenderade vi igen i frontbaren.

Tack Cami & Anton för suveränt sällskap!

2 kommentarer:

jaana sa...

wau vilken fin bild på andreas och hans fina vita tänder, det är nog inte bara tänderna som är fina på honom. Vi var också i stholm på traditionella lilla jul x med barnen, denna gång med viking eftersom bara fredan passade och fick gratir resa av kimmos syster. Maten var helt ok men annars var det långt ifrån stämningsfulla jul x som vi hittills alltid gjort med silja<3 kramar massor

Patricia sa...

Jo, lyckades få en ganska fin bild:) Stockholm e nog alltid så härlig o särskilt såhär i jultid, stora kramar åt dig med <3