20 december 2009

Silja Serenade & fina Stockholm

Hemma igen efter en superkiva kryssning, massor av tack till Heidi o Matti för suveränt sällskap:)

Vi började fredagskvällen med skumppa och snacks i Heidis och Mattis Commodore-hytt, gick sen lite i butikerna och efter det åt vi middag i Bistro Maxime. Åt igen (för tredje gången!) Hummer Thermidor, I just love it! Som förrätt åt jag sniglar och till efterrätt creme caramel, inget fel på nåndera av dem heller. Som dryck hade vi (surprise, surprise) champagne ;) Efter att vi ätit var klockan ren ganska mycket, Heidi och Matti gick till sin hytt och vi gick ännu och ta ett glas bubbly och sen och dansa några låtar i discot. Genast då båten anlänt till Stockholm gick vi av och tog metron till Gamla Stan. Där var helt supermysigt; snö och jättefin julstämning. Vi gick en sväng på julmarknaden (köpte en jättesöt ängel till granen och en mistel) och sen till Åhléns. Efter det promenerade vi längs Drottningsgatan och gick sen på lunch till Sushi Yama. Hann sen ännu gå en sväng på Biblioteksgatan, till Östermalmshallen och Sturegallerian innan det var dags att åka tillbaka till båten.

På båten vilade vi fötterna en stund och gick sen igen på aperitiv till Heidi och Matti. Middag åt vi på min favoritrestaurang Happy Lobster, tog Toast Skagen till förrät och en halv hummer och rökta räkor till huvudrätt. Efter middagen gick vi till discot (klockan var faktiskt så mycket då vi ätit) och dansade i några timmar. Det började blåsa ordentligt ren på kvällen och blåste ännu mer då vi vaknade, tur så hade vi då bara några timmar kvar.

När vi kom hem packade jag upp och vilade lite innan jag for in till stan för att träffa Britt-Marie på Restaurang Leonardo. Vi hade inte setts på ett tag så det var jättekiva att catcha up. När jag kom hem for vi med Sakke och köpa vår julgran, hittade en rikltigt fin vid Iso Omena (vi var först till Bauhaus, men dom hade bara mindre granar kvar), som vi snart ska börja klä. Sätter en bild på den på bloggen när den e klar:)


Fredagsmys i Heidis och Mattis hytt

Fransk musik och julstämning på promenaden 

Middag i Bistro Maxime

 Sakke och jag i förbaren

Gamlastan och den mysiga julmarknade

Amandas -härlig liten butik på Drottningsgatan
 
Vi gick på röda mattan på Biblioteksgatan 

Inne i Östermalmshallen

Dagens shopping

Aperitiv hos Heidi och Matti

Jag och Heidi i förbaren

Sakke och Matti på winetasting i vinbaren

Inga kommentarer: