1 december 2009

Sista dagen i NYC

Vi steg tidigt upp, packade väskorna och förde ner dem till hotellets förvaringsutrytmme. Efter det gick vi och åt frukost på Starbucks och promenerade sedan de ca 10 kvarteren ner till Macy's varuhus. Vi gick omkring där ett par timmar och var bl.a. och kolla in deras fantastiska julavdelning. Efter det tog vi metron till en helt ljuvlig bakbutik, N.Y. Cake, varifrån jag Köpte lite cupcake-tillbehör; pappersformar, karamellfärger och strössel.

Därifrån tog vi sen metron till Greenwich Village, ett av våra favoritområden i NY. Synd så regnade det, så det var inte lika riktigt lika fin stämning som annars. Mangnolia Bakery måste vi ju igen besöka och köpa en av deras härliga cupcakes. Lunch åt vi på Pastis, samma ställe som vi var på förra sommaren. När vi ätit var klockan ren så mycket att vi måste ta metron tillbaka till hotellet, söka sakerna och hoppa in i en taxi till flygfältet. 


Flyget var ca en halv timme försenat pga av att det varit en timme sent från Helsingfors. Resan gick bra, läste lite skvallertidningar, sov några timmar och såg filmen I Hate Valentine's Day (var helt ok). När vi landat i Helsingfors fick vi höra att Finnairs markpersonal strejkar och att det påverkar bl.a. baggagehanteringen. Porten, dit Finnairs Airbus330 skulle ha kört var inte ibruk så planet parkerades ute på fältet istället ovch vi hamnade vänta ca 45min på att trapporna anlände. Baggaget väntade vi på ungerfär lika länge, så vi var hemma först efter klockan 11.
 

Resan var igen helt ljuvlig på allt sätt, längtar ren tillbaka till min favoritstad:)

 Julstämning på Macy's


 
 Macy's tomteland - helt fantastiskt


  Ett regnigt Greenwich Village



Magnolia Bakery



Lunch på Pastis i Meatpacking District



NY-Helsinki all night long (7h)



Utsikten från planet lite före vi landade


Väsk-kaos på fältet pga strejken


Vårt baggage,  man kunde ju kanske tro att vi varit lite 
längre borta än 4 nätter...

1 kommentar:

Anonym sa...

...var ni bara borta i fyra dagar?? Känns som en vecka - tack för alla blogginlägg:) Alltid kul att följa med era resor!

hälsar Cami