1 december 2009

Söndagspromenad och -shopping på soliga Manhattan

Vi började morgonen med att promenera de ca 10 kvarteren till "Manhattans lungor", dvs Central Park. Stannade på vägen i Columbus Circle shoppingcenter för att dricka en kopp morgonkaffe och gå lite i butikerna där. Samtidigt var vi och kolla in en av världens finaste restauranger; tre-stjärninga Per se (namnet är kanske inte det bästa från finsk synvinkel sett...). Centret ligger precis bredvid Central Park så vi gick sen dit och promenera en stund. Trump's skridskobana hade precis öppnat för säsongen så där var helt massor av folk o skrinna.

Från Central Park gick vi sen rakt ut på Fifth Avenue och gick lite i butiker där före vi tog taxi till ett jättebra lunchställe: 230 Fifth. De hade en stor takterass med fin utsikt och maten var också riktigt bra. Vädret var perfekt, soligt och 14 grader varmt så man kunde bra sitta ute och äta.


Efter lunchen gick vi ännu några timmar på Fifth Avenue och tog sen ännu en sväng till Bloomingdales före vi tog metron tillbaka till hotellet.

Middag åt vi på en en helt superbra restautang i SoHo - Bathazar. Stämningen var jättefin, maten supergod och betjäningen utmärkt. Före vi gick till hotellet gick vi ännu en sväng på Times Sqaure och besökte bl.a. M&M:s fyravåniga butik.


Lite efter 8 på morgonen var det ännu ganska tyst på Times Sqaure


Trump Hotel & Tower
(Donalt Trump bor själv i översta våningen)


Time Warner Building & Shops at Columbus Circle. 
(Nere till höger utsikt från shoppingcentret)


Central park


 Skrinnskoåkning i Central Park


Lunch på 230 Fifth

 
Fifth Avenue


Empire State Building


Chrysler Building


Saks Fifth Avenue: fasaden och innuti


Middag på Balthazar


M&M:s butik vid Times Square

Inga kommentarer: