12 februari 2010

Tjuvstart på Valentine's Day

Sååå skönt med fredag och veckoslut. Kom just hem från Iso Omena, var och se Valentine's Day på bio och efter det och äta på Chicos (vi hade ett 20 €:s presentkort, som måste användas).

Kulturskribenten Sara hade i dagens Husis skrivit en recension om filmen med rubriken "Endast för chokladälskare" (vilket i.o.f. var lite lustigt med tanke på rubriken på mitt förra inlägg...), själva recensionen var ändå allt annat än lustig - här kommer några av hennes kommentarer:
"En sällsynt menlös, fluffig och kommersiell högtid förtjänar en likadan film. Valentine's Day hör till samma genre som den brittiska Love Actually (2003), dvs en vuxensaga där så många stjärnor som möjligt tindrar i småroller, så många romanser som möjligt tänds och allt är skamlöst inriktat på att få åskådarens hjärta att smälta..."

"Valentine's Day utspelar sig under ett enda dygn i Los Angeles och filmens främsta uppgift verkar vara att göra reklam för staden och dess vackra smala invånare..."

"Filmen är ett utmärkt exempel på vad som händer då allt satsas på koncepter (en film om en högtid!), "stjärnor" och "roliga" repliker och situationer för en trailer - och så har ingen skänkt en tanke åt själva filmen. Överlag är det så tunt, människorna så ointressanta, hela manuskriptet så dåligt skrivet och framför allt är det inte roligt en enda gång före eftertexterna - så man får bara lust att lägga ner hela högtiden"
Min enda tanke då jag imorse läste det här var: OMG vilken bitter mänska! Vet inte om jag är en överromantisk eller cheesy person, men gillade filmen jättemycket (o måst tillägga att Sakke faktiskt oxå tyckte att den var både bra och rolig) och har verkligen inga planer på att lägga ner Valentine's Day. Låt dig inte skrämmas av recensionerna - gillar du romantiska feel-good komedier är det här den perfekta filmen för dig!

Inga kommentarer: