13 februari 2011

Silja Serenade & Stockholm ♥

Vilket härligt veckoslut! 

Fredagskvällen började vi med ett glas bubbly och några sushi-bitar i nya New York Lounge. Gillade den jättemycket (inte kanske så överraskande med tanke på mitt intresse för NY...), fin utsikt kombinerat med mysig stämning (pianomusik) är nog aldrig fel. Middag åt vi på Bistro Maximé: förrättsbord (bl.a. chili-marinerade jätteräkor, marinerade grönsaker, rom, lax) och som huvudrätt en liten portion scampi med vaniljrisotto. Yummy, yummy:) Efter att vi ätit gick vi lite i butikerna och på en drink till förbaren.

 Nu finns det tv:n i A-hytterna oxå:)
 Pianisten Victor
 Scampi med vaniljrisotto

Eftersom det inte blev en så sen kväll var vi tidigt uppe, åt frukost och tog tunnelbanan in till city. Gjorde vår "vanliga runda": Åhléns, några små-butiker på Drottninggatan (bl.a. Amandas o M.A.C.), Gallerian, NK, Mathilde, bokbutiker och Biblioteksgatan. Den här gången hann vi faktiskt också till Tin Tin Style (har ren flera gånger varit på väg dit).

 Stockholms skärgård
 Valentine's Day -prylar på Lagerhaus
 Sushi på Yama Sushi
 Insnöade cyclar på Grev Turegatan
 Härliga Tin Tin Style

På båten var vi tillbaka kvart före fem (i god tid, båten går fem:), läste lite tidningar och begav oss sen ut på Promenaden. Tog ett glas bubbly på Bon Vivants terass samtidigt som vi kollade på superskickliga trapetskonstnärer. Middag blev det på favvorestaurangen Happy Lobster. Eftersom det är s.k. bliniveckor på båten delade vi på en sån till förrätt. Som huvudrätt åt jag en halv hummer och rökta räkor, just love it! Efter att vi ätit shoppade vi i parfymerian och tax-freen och gick sen och sitta i förbaren en stund. Tänkte dra oss tillbaka efter det men träffade på några kivoga kolleger, så vi blev sen och jutta med dem samtidigt som vi kollade på midnatssshowen.


Kom inte helt tomhänt hem, köpte bl.a. en blå Hynkydory klänning och en vit Hunkydory tröja, första säsongen av Solsidan på dvd, några produkter från M.A.C. och några inredningsprylar från Lagerhaus.

Inga kommentarer: