28 november 2009

Black Friday = shopping big time

Vi hade väckning redan halv fem tiden, inte för att den ens behövdes eftersom vi anyway vaknade tidigt pga tisdskillnaden. Black Friday = den största enskilda readagen i USA, alltid dagen efter Thanksgiving, dvs. shopping big time :) Vi tog metron till SoHo och gick i lite butiker där (köpte faktiskt inget då, många butiker var inte ännu öppna), efter det for vi med buss till Jersey Gardens, ett shopping outlet som ligger i New Jersey. Då vi kom dit var där inte ännu så mycket mänskor men senare hamnade man köa in till flera butiker och köerna till kassorna var ibland så långa att uppköpen fick bli. Längst köade vi in till Tommy Hilfiger och där var också den längsta kassakön.
 

Mänskorna shoppade som galningar; största delen hade stora kärror fulla med shoppingkassar och kappsäckar med sig (!). Vi gick omkring där i några timmar och tog sen bussen tillbaka till Manhattan och sen metron till SoHo. 

Till dagens shoppingfynd hörde en klänning från Guess, en tröja från Anthropologie, ett par jeans från Lucky Brand och underkläder från Victoria's Secret - allt på rea :) Från SoHo tog vi sen metron tillbaka till hotellet och hann vila en stund innan det var dags att göra oss i ordning för att gå ut och äta.

Restaurangen vi valt att äta på hette Aquagrill och visade sig vara ett utmärkt val. Stämningen, maten, servicen och det lilla extra (liten munsbit till förrätt och till efterrätt, compliments de chef) gjorde det till en perfekt upplevelse. Restaurangen nämns i Michelin-guiden men är en sk bubbling under, dvs har inga stjärnor, så det säjer ju ren nåt:)


Såhär pigga såg vi ut vid fem-tiden på morgonen



Jersey Gardens Outlet Mall



En kvinna i full fart med att stuva in sina uppköp i en stor kappsäck...



SoHo - ett av mina favoritställen i NY


 Aquagrill (fotot på restaurangen tog jag ren på dagen,
då vi var och äta var det ren mörkt ute)




Jag åt: Sautéed Mexican Gulf Shrimp with Homemade Parmesan Gnocchi, Parisienne Zucchini and Roasted Plum Tomatoes in a Fresh Basil Sauce
Sakke åt: Grilled Yellowfin Tuna with Crispy Jasmine Rice Cakes and Wok Seared Vegetables in a Ginger Peanut Sauce
Vi åt:Chocolate Tasting Plate with Warm Chocolate Cake, White Chocolate Mousse and Milk Chocolate Ice Cream 

Inga kommentarer: