12 november 2009

Jobbkonferens på Silja Serenade

Hemma igen efter en på allt sätt kiva kryssning, lite trött e jag men it's totally worth it:) Vi (alltsomallt ca 170 managers från Finland (37st), Estland, Sverige, Lettland och Tyskland) steg ombord Silja Serenade på tisdagen vid halv elva tiden. Själva konferensen började kl 11 i Atlantis Palace. Första dagens program innehöll bl.a. presentation av förra årets resultat samt målsättningar för det inkommande året för hela Tallink Grupp, olika divisioners och avdelningars målsättningar, presentation av resultaten från en kundenkät samt workshops. Hade lite otur med min workshop-grupp, förutom mig var där tre ester varav två varken kunde engelska eller finska...

Middag åt vi i buffén, men hade en lite egen (och bättre) buffé - fanns bl.a. ett skaldjursbord och vinen var de s.k. Ship's Vines, dvs inte de viner som finns i den "vanliga" buff
én. Betjäningen var bra och mycket effektiv - vinglasen var hela tiden fyllda... Efter maten gick en del av oss upp till discot där vi sen spenderade resten av kvällen/natten - sjöng karaoke, dansade och hade allmänt skoj.

Nästa
dag började programmet som tur först klockan 10, dessutom med en en timmes gästföreläsning av Mark Levengood, temat var "Cultural differences in the corporate world". Gillar honom starkt så det var helt huippu att dom hade tagit honom dit:). Efter honom var det dags för en annan gästföreläsare - Marko Stampehl, som talade om konkurrenssituationen på Östersjön och gav vinkar på hur Tallink Silja skulle kunna utveckla sina fartyg och sin service.

Konferensen avslutades ren halv två så det var ganska skönt, needless to say så var största delen av oss ganska trötta... Hade lite funderat på att göra en snabbis till Stockholm men skulle inte ha hunnit vara där så länge så gjorde som de flesta och gick och ta en liten dagstupplur istället. Fick dessvärre inte sömn så skulle lika bra ha kunna åka in till Stockholm anyways. Gick lite i butiker före vår porukka gick och äta till Bistro Maxime - helt supergod mat: sniglar till förrätt, gratinerad hummer till huvudrätt och Creme Caramel med hallon till efterrätt. Efter maten gick vi en sväng på promenaden och satt en stund vid Bon Vivants vinbar med en del kolleger från andra avdelningar. Lite före ett gick vi sen alla till våra hytter för att få en lite längre nattsämn.

Vaknade nåt tag på morgonnatten av att nån i ca 10 minuters tid försökte komma in i hytten (!), var tydligen nån som hade festat lite för mycket och inte märkte att det var fel h
yttnummer...var nog lite skrämmande. På morgonen åt vi sen ännu frukost innan båten var i hamn och alla for tillbaka till sina arbetsplatser.

Summa summarum så var det en jättelyckad konferens; alla program, tidtabeller, mat, kaffepauser osv fungerade perfekt och roligt hade vi:)


Middag i buffén


Having fun:)

Jag och min goda arbetskompis Suski

Mark & vår nya vd Margus Schults

Inga kommentarer: