24 juni 2010

Wasabisill

Gjorde "egen" sill för första gången (tack Katsku för inspisen!)! Älskar wasabi, så det fick bli en wasabi-sill :) Här kommer receptet, ifall du vill testa på en sån:
170 g matjes-sillfiléer á la Pirkka
1 dl creme fraiche (använde Arlas 8 %:iga)
1½ tsk citronsaft
1 tsk Wasabi
salt
peppar
1. Blanda alla ingredienser (inte sillen)
2. Klipp sillfiléerna i små bitar
3. Blanda sillbitarna med de andra ingredienserna
4. Sätt i en burk med lock och förvara i kylskåp tills serveringen
Smakade på en bit och det smakade helt ok. Matjes-smaken kom ganska starkt igenom, men hoppas på att wasabin tar över under natten (vi ska äta sillen först imorgon kväll). Nästa gång gör jag nog sillen med okryddad sill iställer, är nämligen inte så förtjust i matjessmaken.

Inga kommentarer: