12 juni 2010

Zumba

Var äntligen och pröva på det som alla talar om - Zumba - och tyckte att det var jättekul! SATS får Zumba fr.o.m. hösten, så idag hade de en promohappening. Den skulle vara utomhus, men pga. regnet så dansade vi inne på SATS istället. Min vän Katsku va med så det var extra kul:)

Zumba är en blandning av olika dansstilar: samba, cumbia, salsa, merengue osv. (vi dansade t.o.m. en snutt macarena) och det är full fart på hela tiden. Zumbas grundare är Columbianska Beto Perez, som idag är känd över hela världen, här är storyn hur allting böjade:
En dag när Beto kom till träningslokalen insåg han att han glömt ta med musik till det aerobicspass han skulle leda. Enda möjligheten var att rafsa ihop de skivor och band som han hade liggande i bilen: traditionell latinsk salsa och merengue - musik som han vuxit upp med och fortfarande älskar högt. Det blev en stor utmaning att improvisera fram ett helt aerobicspass, under pågående träning, och med en helt annan typ av musik. Beto lyckades med uppgiften och med denna plötsliga sistaminuten-improvisation föddes ett revolutionerande träningsprogram Zumba Fitness®!

Inga kommentarer: