16 mars 2011

Djur & natur á la Bali

Idag har vi varit på utflykt sen klockan 12 (förmiddagen spenderade vi vid poolen). Vi hade privatchaffis och -guide  hela dagen (!) och på programmet fanns:
 
  • Glasbottenbåt och snorkling vid Nusa Dua
  • Besök på ett sköldpaddereservat
  • Besök på Dreamland beach
  • Besök på Uluwatu tempel
  • Middag på Jimbaran beach

Snorkling är alltid lika skoj, men det intressantaste var nog reservatet. Förutom sköldpaddor fanns där nämligen varaner, pelikaner, fladdermöss och ormar (!). Att hålla en sköldpadda i famnen var ren ganska spännande, men att jag vågade ta i både en varan och en orm har jag ännu oxå svårt att tro på...ser säker mardrömmar om dom nästa natt :/

Dreamland beachen var riktigt mysig, betydligt mindre än Kuta beachen som är här framför vårt hotell. Templet var fint på yttre sidan (man fick inte gå in i det), men den största "sevärdheten" var nog aporna som det fanns massor av. Vår guide sa åt oss att ta av oss solglasögonen så att inte aporna far iväg med dom, vilket var ganska bra sagt - vi såg nämligen flera som blev av med sina glasögon och solglasögon!

Sista stoppet var på Jimbaran Beach, där vi åt middag samtidigt som vi kollade på solnedgången...var riktigt romantiskt:) 

Summa summarum så var det nog en av de bästa pris/kvalitet -utflykterna vi nånsin varit på. Hade svårt att fatta att det var en "privat"utflykt, dvs. att inte minibussen/glasbottenbåten osv. blev trottade med turister. Utflykten kostade under 30 € per person, unbelievable!

 Vår egna glassbottom boat förde oss till
sköldaddereservatet
 Två veckor gamla sköldpaddor
 Jag med en varan i famnen...omg...trodde aldrig
jag skulle våga hålla i en sån...
 Sakke håller en fladdermus i tassarna
Att hålla varanen var en sak, men att ha en orm
runt halsen...fatter inte ännu heller att jag faktiskt
vågade ta den...
 Dreamland beach
Vackra vyer
 Uluwatu -templet och en massa apor
 Middag på Jimbaran beach i solnedgången

1 kommentar:

Johanna sa...

Säger bara WOW WOW WOW!!!!! :D