10 mars 2011

Flying high in Singapore

Vi steg upp tidigt, packade klart, lämnade väskorna i förvar, checkade ut och tog bussen till världens högsta pariserhjul Singapore Flyer (kolla in headern!). Hjulet öppnades för allmänheten den 1 mars 2008, så det är frågan om en ganska ny attraktion. Hjulet är 165m högt och har 28 kapsyler som var och en rymmer 28 personer. En av kapsylerna är tillägnad Möet & Chandon; för en lite större avgift får man åka i den med ett glas champagne i tassen (inte så illa...). Lite pirrigt var det att åka så högt upp, men man glömde nog lite hur högt upp man var då man såg de fina vyerna.

Det oxå ganska så nyöppnade lyxhotellet Marina Bay Sands var helt bredvid så vi gick för att ta oss en titt på det (skulle vara ganska fint att bo där, priset på ett rum var nästan det dublla jämfört med vad vi betalade) och särskilt på takterassen. Wow!

Vi hade bra med tid och såg i lobbyn en skylt med texten "Shops", så gick för att kolla in dem. Först var det bara en gång med diverse lyxshoppar, men då vi gick längre in var vi plötsligt inne i ett helt fantastiskt shoppingcenter (hade öppnats för ett år sen, så det fanns inte ännu med i våra turistguider). Inte så konstigt att det var så fint, det har nämligen samma ägare (Sands) som Palazzo och The Venetian i Las Vegas.

Lugn  morgon i Clarke Quay
Marina Bay Sands Hotel (pool på taket)
 Singapore Flyer
 Robert Paulig -café (!)
 Uppe i Singapore Flyer
 Marina Bay Sands -hotellet
 Det jättefina Marina Bay Sands shoppingcentret

Vi är redan på härliga Bali, bloggar om det imorgon!

Inga kommentarer: