11 juli 2010

Sommarpaj II

Vi gjorde igen idag en jordgubb-raparberpaj, var lite lättare och snabbare att göra den den som vi gjode senast och nästan lika god. Här kommer receptet:

 MORMORSJORDGUBBS- & RABARBERPAJ
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl havrekli
½ dl flytande margarin
1 dl mjölk

rabarber
jordgubbar
½ dl socker
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa ägg och socker pösigt
3. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem i ägg/sockerblandningen
4. Tillsätt det flytande margarinet och mjölken
5. Häll smeten i en brödad form
6. Skiva rabarbern och jorgubbarna och placera dem på /häll dem över smeten
7. Strö sockret ovanpå
8. Grädda pajen i 15-20 minuter
9. Njut av den tillsammans med glass eller vispad vaniljsås!

Inga kommentarer: