13 januari 2010

Dajm Cupcakes

Vi har team-möte imorgon (varannan torsdag) och har en i mitt team som nu i januari jobbat 10 år på Silja/Tallink Silja och två andra som hunnit vara här ren 20 år (!). Tycker alltid det är värt att fira lite då nåns arbetsinsats fyller runda år, så hade först tänkt köpa nånting gott men eftersom det är ett tag sen jag senast bakat nåt och hade tid ikväll så gjorde jag det istället. Som vanligt blev det cupcakes, receptet hittade jag den här gången hos Kinuskikissa. Här kommer det:

Dajm Cupcakes (15 st stora, 15-20 st små)
200 g Marabou Dajm-choko (eller nån annan choko man gillar)
150 g margarin
1½ dl socker
2 ägg
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2½ tsk kakaopulver
1½ dl mjölk (eller grädde)

Spara så många choobitar som du gör cupcakes och krossa resten av chokon. Skumma margarinet och sockret och tillsätt efter det äggen ett efter ett. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt blandningen turvis med mjölken (grädden). Blanda till sist i den krossade chokon. Sätt en sked smet i varje form, tryck ner en chokobit och sätt efter det på mera smet. Grädda cupcakesen i 225C 12-15 minuter. Låt dem svalna innan du dekorerar dem. Dekorera dem kan du göra med sockerglasyr på tub (gjorde själv det), självgjord glasyr (100 g färskost, 350 g florsocker, 4 msk margarin + karamellfärg) eller vispad grädde.


Krossad dajm-choko, smeten
& fina formar från Bruno

Chokobitarna i, smet på &
färdiggräddade cupcakes

Strössel från USA och sockerglasyr
på tub från Prisma

Färdigt dekorerade cupcakes

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser jättegoda ut!

Birgit sa...

fina :)