Dajm Cupcakes (15 st stora, 15-20 st små)
200 g Marabou Dajm-choko (eller nån annan choko man gillar)
150 g margarin
1½ dl socker
2 ägg
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2½ tsk kakaopulver
1½ dl mjölk (eller grädde)
Spara så många choobitar som du gör cupcakes och krossa resten av chokon. Skumma margarinet och sockret och tillsätt efter det äggen ett efter ett. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt blandningen turvis med mjölken (grädden). Blanda till sist i den krossade chokon. Sätt en sked smet i varje form, tryck ner en chokobit och sätt efter det på mera smet. Grädda cupcakesen i 225C 12-15 minuter. Låt dem svalna innan du dekorerar dem. Dekorera dem kan du göra med sockerglasyr på tub (gjorde själv det), självgjord glasyr (100 g färskost, 350 g florsocker, 4 msk margarin + karamellfärg) eller vispad grädde.
Krossad dajm-choko, smeten
& fina formar från Bruno
& fina formar från Bruno
Chokobitarna i, smet på &
färdiggräddade cupcakes
färdiggräddade cupcakes
Strössel från USA och sockerglasyr
på tub från Prisma
Färdigt dekorerade cupcakes
2 kommentarer:
Ser jättegoda ut!
fina :)
Skicka en kommentar