Scones (16 st, gjorde själv nu halva satsen)
8 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk socker
5 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
4 dl mjölk
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke.
2. Finfördela smöret/margarinet i mjölblandningen, det gör du enklast genom att nypa ihop det med mjölblandningen med fingertopparna.
3. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop degen (arbetar du degen för länge blir sconesen sega).
4. Forma degen till bullar och lägg i pappersformar eller direkt i en muffinsplåt.
5. Grädda sconesen i mitten av ugnen ca 12 minuter, de ska bli gyllenbruna.
6. Ät sconesen när de ännu är varma, kan serveras med tex ost, marmelad eller creem cheese.
Mysig kvällsfika
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar