24 januari 2010

Kvällsté med hjärtformade scones

Vi hade nyss en riktigt mysig kvällsfika, drack "Cheesecake"-té från Kaffe & Téhandeln i NK:s nedre våning och åt nygräddade scones. Testade att göra dem i mina hjärtformade muffinsformar och dom blev riktigt söta :) Tyckte annars också att de var de bästa jag nånsin gjort, så här ska ni få receptet (är från Chic, en av mina favorittidningar):

Scones (16 st, gjorde själv nu halva satsen)
8 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk socker
5 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
4 dl mjölk

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke.
2. Finfördela smöret/margarinet i mjölblandningen, det gör du enklast genom att nypa ihop det med mjölblandningen med fingertopparna.
3. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop degen (arbetar du degen för länge blir sconesen sega).
4. Forma degen till bullar och lägg i pappersformar eller direkt i en muffinsplåt.
5. Grädda sconesen i mitten av ugnen ca 12 minuter, de ska bli gyllenbruna.
6. Ät sconesen när de ännu är varma, kan serveras med tex ost, marmelad eller creem cheese.


Mysig kvällsfika

Inga kommentarer: