9 mars 2010

Ändrade planer - igen

På förmiddagen slappade vi vid poolen och skulle sen åka till Port Louis och Waterfront och spendera kvällen där...men det blev ändrade planeer igen. Vid lunchen (delade idag på en portion räk wraps) träffade vi Hanna och Jaska från igår och de berättade att det på kvällen är en "welcome coctails" -tillställning på hotellet och att det där bjuds på lite mat & drinkar + att det säljs lokala produkter (de hade varit där förra tisdagen). Vi tyckte att det lät ganska kiva, så bestämde oss för att åka till Port Louis imoron istället. Eftersom vi ändå ville åka nånstans så diilade vi en stund med taxichaffis utanför hotellet och han gick till slut med på att för 20€ föra oss till några factory outlets och en megasupermarket "Jumbo" en bit utanför Pointe Aux Piments.


Äkta eller fake? Det är den stora frågan...vissa kläder och väskor är så pass dyra att de nästan måste vara äkta men sen finns det sånt som man genast ser att är fake så go figure. Köpte en blå/vit-rutig "Abercrombie & Fitch" skarf (originalpriset var 65€ men fick den till slut för 30€ - äkta eller fake så var den anyway ganska snygg) och en brun tunika (märket var bortrivet så har ingen aning om vilket det är) för 6€, Sakke köpte en Eckö t-skjorta för 3€, från Jumbo köpte vi sen bara vatten.


Tillbaka på hotellet var vi först lite före sex (taxichaffisen var vår i 3½h!), bytte snabbt om och gick till hotellets tillställning. Där var riktigt trevligt och vi träffade både Hanna & Jaske, Irja och Jonte och ett tredje finskt par i pensionsåldern. Middagssällskap fick vi ändå inte: H & J hade haft problem med sitt rum så de hade fått all-inclusive för resten av dagarna (de åker hem på fredagen), I & J:s iPhone hade blivit stulen (!) från rummet så de måste ordna upp det och tänkte sen gå till buffen och de tredje paret skulle äta i buffen (vi har inte nån lust att äta där eftersom det kostar typ 30€ per person). Eftersom klockan var ren halv nio, anlitade vi rumservicen och beställde en sallad och pizza till rummet istället (pris totalt ca 15€).


Förmiddag vi poolen
 
 Factory outlet I
 
 Factory Outlet II
 
 Jumbo
 
 Bord för två på stranden
 
 Hotellets brygga 
 
 Båtar vid stranden
 
 "Welcome coctails"