7 mars 2010

Helsinki-London-Mauritius

Vi började (som alltid) semestern med ett glas shamppis på flygfältet :) Planet mot London lyfte i tid och framme var vi t.o.m. före tidtabellen. Snabbt ut, väskorna till förvar och in mot London med Express-tåget. Efter 15 minuter hoppade vi av på Paddington Station och tog metron till Piccadilly Circus. Vi tog lite bilder och gick sen för att kolla in Fortnum & Mason, en jättefin och traditionell butik (tidigare endast tehandel), som funnits på samma plats sen år 1707. Därifrån promenerade vi mot Oxford Street och besökte bl.a. Abercrombie & Fitch (ååh vad jag saknat doften!) och Gants London flagshipstore, men de hade sålt slut på klänningen som jag drömmer om. Mycket mer hann vi inte med, men till London måst vi definitivt åka snart igen!

Air Mauritius flyg var lite försenat, men vi var ändå i tid framme. Resan tog nästan 12 timmar, men tur så var det över natten så det var lugnt och mörkt i planet nästan hela tidan och man kunde ens försöka sova lite. Planet var samma, som Finnair flyget långdistansflygen med så alla hade sina egna tv-rutor. Kollade på filmen Post Grad och den var helt ok.

Vi landade på ett regnigt Mauritius lite före klockan 12 och tog en taxi till hotellet på andra sidan ön, tur så slutade det regna under tiden:) Vi packade upp och har sen mest promenerat runt på området. Eftersom vi inte har all-inclusive (mat) och var lite trötta efter resan, beställde vi sandwichar från room service.

Shamppis o skumkarameller på flygfältet

Piccadilly Circus
Fortnum & Mason - härlig butik
Regent Street - härlig shoppinggata
Oxford Street 
 
Air Mauritius Airbus A340-300
 Äntligen framme på hotellet efter ca 24h
Hotellet
 
 Vårt rum
Utsikt

Inga kommentarer: