21 mars 2010

Home Sweet Home

Igår flög vi hela dagen, räknade att det alltsomallt tog ca 20h från att vi åkte från hotellet tills vi var hemma. Första etappen med Air Frances jumbo (Boeing 747-400) gick bättre än jag väntat mig: lyftningen gick jättefint (man kände den knappt), det var ganska lite turbulens, maten var bra (till morgonmålet fick man tom en bit President Camembert-ost!) och underhållningen var helt super. Det fanns filmer (både nya och gamla, kollade på Grease och Pretty Women), avsnitt från tv-serier (kollade på Desperate Housewifes, Gossip Girl, SATC och Friends), spel (spelade Who wants to become a millionaire och pasians) och en massa annat så tiden gick sist och slutligen ganska snabbt (resan tog 11 h). På Charles de Gaulle landade vi i tid och hann gå lite i butiker före Finnairs lilla flyg (Airbus 321 - kändes sååå litet jämfört med jumbon) lyfte mot Helsingfors. Vi landade lite före kl 23 och tog en Airport taxi hem. Ett par i taxin skulle till Grani och då vi körde där fick jag syn på Fille och Vonne, vilket sammanträffande!

Skönt var det att sova i egen säng men annars känns det nog lite ledsamt att inte längre vara på Mauritius och att semestern är över. Kan verkligen rekommendera Mauritius, helt klart bland de bästa solsemestrar vi varit på. Tävlar om första platsen med Playa Del Carmen (Meksiko), men Thailand vinner det nog helt klart. Det enda som vi lite saknade var restauranger och butiker där vi var, bäst skulle nog vara att vara en vecka i Grand Baie och en annan vecka på all-inclusive hotell antingen på västra eller östra kusten - då skulle man få lite av båda.
Summa summarum så var det ändå en fantastisk semester och alla de som säger att Mauritius e paradiset kan inte ha mer rätt!

Inga kommentarer: