12 mars 2010

Jag ♥ Mauritius

Vilken härlig dag! Taxichaffisen kom och hämta oss klockan nio som bestämt och förde oss först till Pamplemousse-trädgården. Vi tog en guide för lite på 1 € per person och tur var det för annars skulle vi nog inte ha fått veta nånting om alla de fina träden och blommorna.
Då vi kom tillbaka till bilen hade chaffisen bytts - resten av dagen fick vi sonen som chaffis istället (vilket iof sig var lika bra, pappan var nämligen lite hösö av sig och så var ju sonen nog lite sötare...). Från trädgården körde vi söderut och vår nästa stopp var Trou aux Cerfs, en 605m icke aktiv vulkan med en 80 m djup krater.
Tredje stoppet var en ca 30m hindu staty av brons, som blivit färdig först för 3 år sen.
I närheten av statyn fanns ett hindutempel och en mängd hinduer (ca 60 % av befolkningen är hinduer), som gjorde någoslags ritualer.
Från templet körde vi vidare söderut och stannade v en utsiktsplats, 
från vilken man såg det sk Black River -området - superfina vyer.
I Chamarals by stannade vi på lunch, jättergod mat!
 Nästa stopp var Chamarels vackra vatternfall, 85m högt är det.
Dagens sista sightseeing-stopp var den sjufärgade jorden, oxå den i Chamarel.
Från Chamarel körde vi tillbaka norrut och gjorde ett litet stopp vid Jumbo- supermarketen i närheten av Port Louis. När vi kom tillbaka till hotellet fräschade vi upp oss lite och gick efter det ner till poolbaren på "Happy Hour" -drinken. Vi hade tänkt beställa roomservice, men märkte att den fina La Faya -restaurangen (där vi äter frukost) har en del maträtter till helt överkomliga priser, så vi åt iställer där tillsammans med Irja och Jonte. Gårdagen summa sumarum var helt fantastisk, Mauritius e så vackert! Vädret är oxå perfekt: ca 30 grader men vind och inte alls lika fuktigt som tex Thailand, mer som vädret i Finkand då det är som allra bäst, fast kanske en aning varmare. I love it here!!!

Idag skiner solen från en nästan klarblå himmel, så nu blir det sol och plask i poolen / havet några timmar framåt. Klockan 14 ska vi på hotellets glasbottenbåtstur (vi skulle göra den ren i förrgår, men det var ganska molnigt då så vi bestämde oss för att göra den en soligare dag istället). Det är Mauritius Nationaldag idag, så alla butiker e stängda och invånarna är på festhumör. Ni ska alla ha en bra torsdag! Kram från paradiset :)

1 kommentar:

Johanna sa...

Sounds like heaven! :)