9 mars 2010

Inte riktigt så dyrt

Sitter vid poolbaren (de har WiFi!) och väntar på att madrasserna på solbädden ska torka (det hade regnat på natten), den e delvis i solen så borde inte ta så lång tid:)

Det här med Mauritius och prisnivån...alla har säkert sin egen uppfattning, men allmänt fick jag höra att "där e ju dyrt" då jag berättade att vi skulle åka hit. Surfade på olika restaurangers websidor för att kolla prisnivån, men tyckte inte priserna var särskilt höga. Inte heller våra kompisar Sari och Jukka, som var här för några år sen, kom ihåg att det skulle ha varit dyrt...och det är det inte heller - på lokala resturanger. Hotellet däremot har sin helt egna prisnivå: buffetmiddag 30€, á la carte middag 50€, drinkar 10€ osv. Lite billigare blev det efter att vi igår märkte att vi räknat valutan fel: 100 rupies är 25€ och inte 40€ (ni kan ju tänka er att vi var lite shockade när vi hörde att buffén kostar 50€ och "dagens drink" 15€).

Lunch åt vi igår på hotellet, Nizza-sallad med färsk tonfisk kostade 7,50€ så det var ju inte så farligt. På kvällen hade vi tänkt åka in till Waterfront i Port Louis, men träffade några trevliga finländare (ett par i 60-årsåldern från Tammerfors, och ett annat i vår ålder från Åbo-trakten) vid poolbaren då vi tog vår dagens gratis drink (till Nirvana-rummen hör en gratis drink varje dag mellan 18-19), så vi följde istället med dem till byn här bredvid (ca 15min gångväg). De hade fått tipset om restaurangen av ett annat finskt par, som ren hunnit åka hem (Air Mauritius´och eBookers -specialpris har tydligen fått finländare hit, vi som var ganska säkra på att inte ens stöta på andra finländare här...). Restaurangen var helt ok, maten var god och prisnivån helt annan än på hotellet. Betalade 6€ för en portion med vitlöksräkor och  Sakke 4€ för sin bläckfisk-portion. Sällskapet var också riktigt trevligt, så vi äter säkert med dem nån annan kväll oxå. Ikväll blir det nog ändå Waterfront - helt kiva att se annat än hotellområdet.

Bild tagen på väg till restaurangen
Le Soileil Couchant - gårdagens restaurang
 
Poolområdet
Solstolarna, som väntar på att bli torra

Inga kommentarer: