28 april 2010

Codorníu, shopping och hemresa

Igår morse hade vi tidig väckning; tog vårt pick&pack, checkade ut från hotellet och satte oss i vår Citroën C3 hyrbil och körde ca 40km till Codorníus vingård i Sant Sadurní d’Anoia. Vi hade bokat in oss till kl 9-gruppen, men var på plats först ca tio över så vi missade början av filmen om Codorníus historia. När filmen var slut väntade redan vår professionella guide Josep på oss utanför och tillsammans gick vi sen för att bekanta oss närmare med hur man gör cava. Vi hade ganska tur, för förutom oss var det bara ett annat par (från New York!) på rundvandringen. Den tog ca en timme och till slut fick vi smaka på två olika lite bättre cavor, en rosé (Codorníu Pinot Noir Brut) och en vit (Gran Plus Ultra). Båda var jättegoda och besöket var i sin helhet mycket lyckat, kan varmt rekommendera!

Från vingården körde vi till en Factory Outlet: La Roca Village. Själva "byn" e jättemysig och där finns en hel del bra butiker (bl.a. Tommy Hilfiger, Polo Ralph Lauren, Calvin Klein och Desigual), men köpte faktiskt ingenting (otroligt men sant!). Sakke hittade en orange piqueskjorta från Gant, så helt onödigt var besöket inte. Därifrån körde vi tillbaka till Barcelona och gick en sväng i Gran Via 2 -shoppingcentret (
hittade en fin klänning från Benetton) före vi åkte till flygfältet.

Flyget till Frankfurt lyfte i tid, hade en ca en-timmes mellanlandning där och i Helsingfors landade vi halv ett-tiden på natten. I säng kom jag först lite före klockan tre så det blev en ganska kort nattsömn (3,5h).

Barcelona var helt härligt, can't wait to get back!

Porten till Codorníu
 Inne i muséet
 Huvudbyggnaderna
 Freixinets vingård ligger nästan bredvid Codornú
 La Roca Village Factory Outlet
På Barcelonas nya fräscha flygfält

Inga kommentarer: