19 juli 2009

Shopping & walking från Ground Zero till Union Square

Pga tidsskillnaden (+7h hemma i Finland) vaknade vi redan vid 6-tiden. Lite före 9 gick vi och började dagen med morgonmål (=Multigrain bagels + appelsinjuice) på Starbucks.
Efter det gick vi en sväng på Times Square innan vi tog metron till Century 21 på Södra Manhattan.
Butiken öppnade först kl 10 så vi kollade lite på Ground Zero (där World Trade Center tornen tidigare stod), men såg inte mycket skillnad till hur det såg ut i november. På den högra bilden kan man se att det runt hela området finns stängsel (blått), så man ser inte egentligen det alls.
Man borde ha ganska mycket tid på sig för att få ut mer av Century 21. Priserna e jättebilliga (mest märkeskläder), men eftersom alla märken e blandade och det oftast finns endast en eller två storlekar av samma plagg är det ändå inte så lätt att göra fynd. Köpte själv en kortärmad Ralph Lauren skjorta för ca 10 € och en kjol för ca 5 €. Sakke köpte en Ed Hardy kravatt och boxers och ett Guess bälte för 8 €.

Vi promenerade sedan mot SoHo och passerade China Town på vägen.
I SoHo gick vi sen mest i butiker (Tommy Hilfiger, Guess, Bloomingdales, Armani Exchange, Express, Victorias Secret osv.) och åt lunch (=sushi och sandwichar) på vårt favoritställe Café Miró. Från SoHo promenerade vi sen mot Union Square och gick lite till i olika butiker där. Klockan var ren då så mycket att vi sen tog metron tillbaka till Times Sqaure och hotellet. Här e en bild på min dagens shopping ;)

Middag åt vi på "Los Dados" i Meatpacking District.

Klockan e ren fem i Finland, här e den först 10 på morgonen. Först blir det morgonmål på Starbucks, sen Central Park, Fifth Avenue, Top of the Rock och Macy's. Vädret e helt super, fullt solsken och nästan 30 grader.

Inga kommentarer: